top of page
omslag_omtredager_edited.jpg

Bestill på nett, og få romanen rett hjem i postkassen. 

Eller sving innom din lokale bokhandel. Om de ikke har boka, så be dem bestille den inn for deg. 

«Nydelig, rik og lettlest roman.»

Stavanger Aftenblad

«Ein fengslande roman, drivande overskotsspråk.»

Dag og Tid
 

OM TRE DAGER ER JEG FRI 

 

Bergen 2021: Mens korona herjer, står Synna framfor sitt store gjennombrudd. Hun har det kunstneriske ansvaret for et nytt og egenartet hotell i Bergen sentrum, og handlingen leder opp mot hotellåpningen. Det blir snart klart at ikke alt er som det burde være. 

 

Handlingen drives fram av fire personer som står Synna nær. Historiene deres kretser om hvem Synna er og hva hun betyr for hver enkelt av dem: beundring, hengivelse og kjærlighet, forvirring, svik og anger. Historiene fletter seg inn i hverandre, og flere sannheter blir avdekket.

 

  • Synnas bestevenninne Elvira har det meste, men savner det viktigste: kjærligheten. Finner hun den nå, eller glipper den igjen? 

 

  • Charlie er sønn av forretningsmannen Konrad Riber. Nå, med farens uventede satsing på hotelldrift, er hans store sjanse kanskje endelig her? 

 

  • Synnas mor Jakobine lever i utenforskap, og dels i livsløgn. Hun kjemper for sin verdighet.

 

  • Maja tok tidlig over omsorgen for Synna. Hun er Synnas bestemor. For ett år siden ble mannen hennes innlagt på sykehjem – og om tre dager er hun fri, forhåpentligvis.

 

Om tre dager er jeg fri er en roman om drømmer, visjoner og lengsler, men også om stengsler – og hvor lett vi kan bli vår egen verste fiende. Om hvor uløselig og sårbart vi er knyttet sammen, og hvor lite som skal til for å skade hverandre, men også for å løfte hverandre. Om løgner og ikke-kommunikasjon, men også om nødvendigheten av å si det som er å si.

«Nydelig, rik og lettlest roman. Spennende om lengsler og løgner i en vakker flettverkroman. Plottet er så finurlig konstruert at romanen blir spennende både ved at personene innbyrdes har mange uoversiktlige og uavklarte relasjoner til hverandre, samtidig som leseren sammen med resten av persongalleriet helt til siste slutt må undres på om det som hele veien er romanens prosjekt, kan komme i mål.» 

 

Jan Askelund,

Stavanger Aftenblad

«Dramaturgi nesten som en slags kriminalroman. En veldig god beskrivelse av hva det kan bety for et menneske å ikke være elsket.» 

 

Jone Schanche Olsen, psykiater og litteraturformidler

 

 

 

«I tillegg til å handle om relasjoner, visjoner og lengsler, er det lokalt forankret. Det er en bergensroman, med en sterk bergenskoloritt.»

 

Marie Mundal,

Bergensavisen BA

«Ein fengslande roman, drivande overskotsspråk. Romanens styrke er at Isaksen kjem så langt og tett inn på personane – i smått og i stort – at dei får både liv og konsekvens for oss. Isaksen turnerer spørsmål som det å ikkje bli sett i eit forhold (men kanskje bli sett av ein annan), det å bli trekt mellom ansvarskjensle og fridomstrong.» 

Ingvild Bræin, 

Dag og Tid

 

«En spennende og medrivende bok.»

Frode Thuen,

psykolog og litteraturformidler

«En nydelig roman. Den er handlingsmettet, fortalt fra flere vinkler, og tar for seg mellommenneskelige utfordringer på en overbevisende måte. Her er mye humor, og karakterer som en blir glad i.» 

Bokbloggeren 

Tine Sundal

«Relasjonene skaper spenninger og gir romanen et tempo som gjør at du må bare lese litt mer og litt mer.» 

 

Eva S. Johansen, Nordnesrepublikken.no

bottom of page