top of page
IMG_1632_edited_edited.jpg

«Gloria er rett og slett en strålende bok. I hans tredje bok framstår Isaksen som en skribent med fullkomment grep om virkemidlene, like fra oppbyggingen av denne vev av skjebner og tidsplan, og til språket, som med sin kjølige distanse makter å etablere en følelse av øm medlidenhet.»

       

  Fartein Horgar,

Adresseavisen

 

«Isaksens roman er spennande fortalt og medrivande.»

                               

Jan Inge Sørbø,

                       Stavanger Aftenblad

 

«En roman som gjør at ordet ‘spenning’ får et annet innhold.»

                         

Nils-Petter Enstad,

                                        Vårt Land

 

«Runo Isaksen har levert den mest sympatiske fremstilling jeg har lest om av det minst sympatiske avvik vi er i stand til å forestille oss.»

         

      Henriette Lysholm Winnberg,                    Morgenbladet

«Det som gjør denne romanen som vellykket, den svært artikulerte fortellerstemmen, som samtidig som den er allvitende og anonym, stadig griper til retoriske virkemidler som gjør den synlig tilstedeværende.»


                        Kjell Jørgen Holbye,

                           Fredriksstad Blad

GLORIA

 

Gloria er en roman om overganger, om øyeblikk når noe gammelt glipper og noe nytt kan ta til.

 

For hovedpersonen Aleks: et ti år langt ekteskap som havarerer. For mora hans, Ingrid: ny utskrivning, etter et utall år inn og ut av psykiatriske sykehus.

 

Romanen knytter sammen en rekke historier i en større helhet; geografisk og tidsmessig spenner den fra Vestlandet anno 2000 til Alexandria i århundrene før Kristus.

 

Omdreiningspunktet er på morgenen tredje juledag, da Aleks’ tiårige sønn Isak forsvinner.

 

I sin tredje roman viser Runo Isaksen helt nye sider av sitt skrivetalent. Det er et flott driv i fortellingen, den raser av gårde, opp og ned, fram og tilbake, og det er spenning i mange rom.

 

De dramatiske skjebnene som utfolder seg, er formidlet med en distanse som kan lede tankene mot medienes overflatiske og kyniske utlevering, men framfor alt innbyr fortellingen til innlevelse og forståelse av menneskers samhold og kjærlighet.

UTSOLGT: Gloria (2002) er utsolgt fra forlaget, men er innkjøpt av Kulturrådet. Det betyr at den finnes omkring i landets biblioteker.

bottom of page