omslag_omtredager_edited.jpg

Bestill på nett, og få romanen rett hjem i postkassen. 

Eller sving innom din lokale bokhandel. Om de ikke har boka, så be dem bestille den inn for deg. 

«Nydelig, rik og lettlest: Spennende om lengsler og løgner i en vakker flettverkroman.» 

Jan Askelund

Stavanger Aftenblad

 

«Ein fengslande roman, drivande overskotsspråk. Isaksen kjem så langt og tett inn på personane at dei får både liv og konsekvens for oss.»

Ingvild Bræin
Dag og Tid

OM tre dager er jeg fri

 

Bergen 2021: Mens korona herjer, står Synna framfor sitt store gjennombrudd. Hun har det kunstneriske ansvaret for et nytt og egenartet hotell i Bergen sentrum, og handlingen leder opp mot hotellåpningen. Det blir snart klart at ikke alt er som det burde være. 

 

Handlingen drives fram av fire personer som står Synna nær. Historiene deres kretser om hvem Synna er og hva hun betyr for hver enkelt av dem: beundring, hengivelse og kjærlighet, forvirring, svik og anger. Historiene fletter seg inn i hverandre, og flere sannheter blir avdekket.

 

  • Synnas bestevenninne Elvira har det meste, men savner det viktigste: kjærligheten. Finner hun den nå, eller glipper den igjen? 

 

  • Charlie er sønn av forretningsmannen Konrad Riber. Nå, med farens uventede satsing på hotelldrift, er hans store sjanse kanskje endelig her? 

 

  • Synnas mor Jakobine lever i utenforskap, og dels i livsløgn. Hun kjemper for sin verdighet.

 

  • Maja tok tidlig over omsorgen for Synna. Hun er Synnas bestemor. For ett år siden ble mannen hennes innlagt på sykehjem – og om tre dager er hun fri, forhåpentligvis.

 

Om tre dager er jeg fri er en roman om drømmer, visjoner og lengsler, men også om stengsler – og hvor lett vi kan bli vår egen verste fiende. Om hvor uløselig og sårbart vi er knyttet sammen, og hvor lite som skal til for å skade hverandre, men også for å løfte hverandre. Om løgner og ikke-kommunikasjon, men også om nødvendigheten av å si det som er å si.